КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Бориспільська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 19:58

Головна » 2016 » Березень » 15 » Краєзнавча конференція «Роль Володимира Мономаха у процесі історичного розвитку та державотворення України»
10:37
Краєзнавча конференція «Роль Володимира Мономаха у процесі історичного розвитку та державотворення України»

26 лютого 2016 року в приміщенні виконавчого комітету Бориспільської міської ради була проведена ІХ Всеукраїнська науково-практична краєзнавча конференція «Роль Володимира Мономаха у процесі історичного розвитку та державотворення України», присвяченої 910-ій річниці від дня укладення князем Володимиром Мономахом першого дидактичного твору княжої Русі «Повчання», в якій взяли участь 130 осіб. Організатори конференції: управління освіти і науки та управління культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради.

Учасників конференції привітав міський голова Анатолій Соловйович Федорчук. На пленарному засіданні виступили з доповідями історики, краєзнавці та громадські діячі, які розкрили значення Володимира Мономаха як людини, державного і політичного діяча та видатної постаті Київської Русі епохи середньовіччя.

Для учасників конференції була організована екскурсія до музею історії закладу Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Юрія Головатого. Роботу продовжили в наукових секціях: «Просвітницька діяльність Володимира Мономаха та генеалогічні корені його роду», «Бориспільський край у дипломатичній та культурно-просвітницькій діяльності Володимира Мономаха», «Володимир Мономах: методика навчання та виховання учнів у навчальних закладах».

По завершенню конференції було ухвалено резолюцію щодо сприяння утвердженню моральності та національної духовності, єдності за світоглядними принципами Володимира Мономаха.

Отже, Бориспільщина була і залишається місцем, де історична пам’ять і духовна культура української нації оберігаються і продовжуються. На честь Володимира Мономаха як політичного діяча Русі-України в місті Борисполі в мікрорайоні Лозівка названо вулицю, проводяться краєзнавчі дослідження періоду княжої доби, результати яких висвітлюються в друкованих засобах масової інформації, під час щорічних науково-практичних краєзнавчих конференцій. Адже ми усвідомлюємо, що в період нівелювання духовних цінностей та орієнтирів моральне та культурне піднесення суспільства стане можливим за умови утвердження національної ідеї та реалізації християнських духовних цінностей, задекларованих у “Повчанні” Володимиром Мономахом. Турбота про духовність людини, громади, суспільства повинна стати найвищою та найважливішою складовою розбудови рідного краю, Української держави.

Переглядів: 453 | Додав: adminmbr | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz