КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Бориспільська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 04:01

Головна » 2016 » Травень » 5 » Тиждень безпеки дитини пройшов у навчальних закладах міста
10:34
Тиждень безпеки дитини пройшов у навчальних закладах міста

З 25 по 29 квітня 2016 року у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста пройшов Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності та Тиждень безпеки дитини у ході якого учні шкіл та вихованці дитячих садочків закріпляли навички дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

            Щоб навчити дошкільнят діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, було проведено ряд заходів.

            Метою проведення тижня — комплексне розвязання питань забезпечення безпечних умов навчання, виховання учасників освітнього процесу та активізація діяльності закладу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності вихованців.

            День Цивільного захисту в закладах відбувся під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.

            Велика увага приділялася в роботі з дітьми. Проводилися бесіди за темами: "Природа друг, коли ти добре її знаєш", "Один вдома", "Вогонь друг, вогонь ворог", "Безпечні та небезпечні вулиці та дороги", "Азбука безпеки".

            Підготовлені та оформлені стенди з ОБЖД, в інформаційних куточках для батьків були розміщені цікаві новинки з ОБЖД.

            Під час проведення тренінгу з евакуації відбулася зустріч з працівниками пожежної частини. Вихователями створені ігрові ситуації на різну тематику.

            Діти показували свої вміння правильно надавати першу медичну допомогу постраждалим, знання класифікацій стихійних лих та правил реагування у разі їх виникнення.

            Рятувальники навчали присутніх користуватися засобами індивідуального захисту, оперативно діяти та швидко реагувати при порятунку постраждалих. Значний час був приділений практичним заходам, інсценуванню та моделюванню різних надзвичайних ситуацій.

            Закінчився «День цивільного захисту» евакуацією дошкільнят з навчального закладу. За сигналом тривоги вихователі у групах видали дітям ватно-марлеві пов`язки, які одночасно були одягнуті. Для того, щоб діти могли швидко покинути приміщення установи, було відкрито аварійні виходи на других поверхах на випадок екстреної евакуації.

            Навчання дітей основам безпеки життєдіяльності є одним із пріоритетних напрямів освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах. Цього дня окрім теоретичних знань дошкільнята отримали важливі практичні навички з порятунку власного життя та допомоги оточуючим у надзвичайній ситуації.

Переглядів: 464 | Додав: adminmbr | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz