КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Бориспільська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 10:01

Головна » 2016 » Травень » 24 » Звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України з приводу ціни газу
10:37
Звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України з приводу ціни газу

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звертається з приводу прийняття Кабінетом Міністрів України 27 квітня 2016 року в односторонньому порядку антисоціальну постанову № 315 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758», відповідно до якої з 1 травня 2016 р. підвищено ціни на газ для населення, скасовано його пільгову ціну для окремих категорій громадян, зрівняно всіх категорій платників в оплаті за його придбання.

    Підвищення ціни на газ спричинить підвищення в 1,8-2 рази тарифів на тепло та гарячу воду для населення, що планується з 1 липня 2016 року, що призведе до подальшого зубожіння громадян держави, серед яких освітяни.

Прийняті Урядом постанови від 27 квітня № 317 та № 319, якими внесено зміни до механізму надання житлових субсидій, є непрозорими та такими, що не забезпечать компенсацію втрат сімей від підвищення ціни на газ та пов’язаного з цим зростання тарифів на інші житлово-комунальні послуги. Формула розрахунку тарифів на комунальні послуги повинна бути обґрунтованою, прозорою і зрозумілою, базуватися на особливостях національної економіки та враховувати рівень доходів громадян, а не прив’язуватися до формул розрахунку стабільних економік інших країн.

Підходи щодо субсидіювання населення на житлово-комунальні послуги, обсяги видатків яких у Держбюджеті України на 2016 рік затверджені у сумі 35 млрд.грн. з прогнозами щодо їх збільшення до 40,3 млрд.грн., що практично відповідає обсягам освітньої субвенції на фінансування здобуття загальної середньої освіти майже 4 мільйонами учнів, яких навчають понад 400 тисяч учителів, є принизливими для працюючих, особливо з числа працівників інтелектуальної праці, якими є вчителі, вихователі та інші педагоги, та такими, що не забезпечують соціальну справедливість, не мотивують людину до праці та до економного використання енергоресурсів.

Працівники повинні отримувати належну оплату за свою працю, достатню для сплати підвищених житлово-комунальних послуг та задоволення інших життєвих потреб для себе та своєї сім’ї. Субсидіями чи іншими соціальними виплатами держава повинна забезпечувати такі категорії громадян, які з тих чи інших причин не можуть повноцінно працювати.

 За стандартами ООН, якщо витрати людини на проживання та продукти харчування складають менше 5 доларів на день та менше 150 доларів на місяць, то вважається, що вона живе за порогом бідності. За оцінками ООН за межею бідності проживає 80 відсотків українців. За даними Державної служби статистики України 55% працюючих отримують заробітну плану менше 150 доларів на місяць.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України вимагає прийняття рішень для скасування постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 315, забезпечення збалансованого підходу до зростання ціни і тарифів на житлово-комунальні послуги, відновлення диференційованої плати за газ залежно від обсягів його споживання, адекватного підвищення рівня прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, розмірів оплати праці працівників, зокрема бюджетної сфери, пенсійного та стипендіального забезпечення, відшукання таких механізмів подолання корупційних схем на ринку газу, які не призведуть до подальшого зубожіння переважної частини людей.

БЮРО ПРЕЗИДІЇ

ПОСТАНОВА

 м. Київ

 19.05.2016                                                                                                                                                                                             № Бр – 57

 Про дії Профспілки в умовах підвищення

 ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги

Бюро президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України відзначає, що Урядом 27 квітня 2016 року в односторонньому порядку прийнято антисоціальну постанову № 315 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758», відповідно до якої з 1 травня 2016 р. підвищено ціни на газ для населення, скасовано його пільгову ціну для окремих категорій громадян, зрівняно всіх категорій платників в оплаті за його придбання.

Підвищення ціни на газ спричинить підвищення в 1,8-2 рази тарифів на тепло та гарячу воду для населення, що планується з 1 липня 2016 року.

Прийняті Урядом постанови від 27 квітня № 317 та № 319, якими внесено зміни до механізму надання житлових субсидій, є непрозорими та такими, що не забезпечать компенсацію втрат сімей від підвищення ціни на газ та пов’язаного з цим зростання тарифів на інші житлово-комунальні послуги.

До того ж підходи щодо субсидіювання населення на житлово-комунальні послуги, обсяги видатків яких у Держбюджеті України на 2016 рік затверджені у сумі 35 млрд. грн. з прогнозами щодо їх збільшення до 40,3 млрд. грн., що практично відповідає обсягам освітньої субвенції на фінансування здобуття загальної середньої освіти майже 4 мільйонами учнів, яких навчають понад 400 тисяч учителів, є принизливими для працюючих, особливо з числа працівників інтелектуальної праці, якими є вчителі, вихователі та інші педагоги, та такими, що не забезпечують соціальну справедливість, не мотивують людину до праці та до економного використання енергоресурсів.

Підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги призведе до подальшого зубожіння громадян держави, серед яких освітяни. За стандартами ООН, якщо витрати людини на проживання та продукти харчування складають менше 5 доларів на день та менше 150 доларів на місяць, то вважається, що вона живе за порогом бідності. За оцінками ООН за межею бідності проживає 80 відсотків українців. За даними Держстату 55% працюючих отримують заробітну плану менше 150 доларів на місяць.

 

 Враховуючи зазначене, бюро президії ЦК Профспілки постановляє:

1. Вважати постанову Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 315 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758» неприйнятною та вимагати її скасування, як такої, що призведе до подальшого зубожіння людей та посилює соціальну напругу у суспільстві.

 2. Схвалити звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з вимогою скасування постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 315 та забезпечення збалансованого підходу до зростання ціни і тарифів на житлово-комунальні послуги, відновлення диференційованої плати за газ залежно від обсягів його споживання, прийняття рішень щодо адекватного підвищення рівня прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, розмірів оплати праці працівників, зокрема бюджетної сфери, пенсійного та стипендіального забезпечення, відшукання таких механізмів подолання корупційних схем на ринку газу, які не призведуть до подальшого зубожіння переважної частини людей.

 3. Пропонувати Федерації профспілок України продовжити роботу з захисту членів профспілок від негативних наслідків зміни ціни на газ та підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, удосконалення порядку субсидіювання населення з метою недопущення зниження їхнього матеріального стану.

4. Рекомендувати виборним органам профспілкових організацій усіх рівнів здійснити належні заходи з метою захисту інтересів членів профспілки та спрямувати відповідні звернення до вищих органів державної влади, народних депутатів України, Президента України.

Голова Профспілки                                                                                     Г.Ф.Труханов

Переглядів: 439 | Додав: adminmbr | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz