КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Бориспільська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 03:59

Головна » 2015 » Вересень » 9 » Відвідали "Українське село"
14:28
Відвідали "Українське село"

08 вересня 2015 року було проведено секційне засідання для завідувачів дошкільних навчальних закладів міста «Народознавство як складова патріотичного виховання у дошкільному навчальному закладі» на базі етнографічного комплексу «Українське село», що знаходиться недалеко від села Бузова Києво-Святошинського району Київської області. Затишний куточок Київщини із цікавими спорудами та інтер'єром в українському національному стилі нагадує музей під відкритим небом, де представлені Середня Наддніпрянщина, Слобожанщина, Полісся, Поділля, Південь, Карпати  зі своїми особливостями житла, інтер'єру, побуту ХІХ ст. Освітяни міста вкотре доторкнулись до величі та краси Української землі, її народу, познайомились із стародавньою архітектурою, побутом та народними ремеслами, помилувались красою рідної природи: лісу, квітів, чистотою та охайністю території. Познайомились з найстарішою і, мабуть, найгарнішою хатою комплексу, яка була збудована у 1823 році та знайдена у Полтавської області селі Єрки Миргородського району. Оселя зовні і всередині розписана квітами та пташками, наповнена етнічними предметами побуту, прикрашена яскравими рушниками, вишиванками та іконами. Неймовірно цікавою є  хата з Поділля. Її інтер’єр оздоблений традиційними витинанками, вишитими рушниками, самотканими килимами. У миснику – керамічні глечики та полумиски. В сінях зберігається домашній інвентар.

Посеред «Українського села»  є дуже гарне і чисте озерце, у якому хлюпочеться риба, плавають лебеді та качки. Помилуватись ним можна сидячи в альтанці чи прогулюючись зеленим берегом. Є в селі і невеличкий зоопарк, де мешкають домашні тварини – кролики, вівці, свині та дикі – лань, косуля, дикі кабани.  

Відвідали православний храм названий на честь святого великомученика Димитрія Солунського. Тут щонеділі та у церковні свята правиться служба, відбуваються вінчання і хрестини. При храмі діє недільна школа.

Освітяни залишились задоволені побаченим, навіть дощ не зіпсував нам настрій. 

Переглядів: 426 | Додав: adminmbr | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz