КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Бориспільська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 20:17

Головна » 2016 » Липень » 25 » Дивовижне Прикарпаття
11:49
Дивовижне Прикарпаття

З 8 по 12 липня делегація членів профспілки освітян міста відвідала Прикарпаття. Зупинились у невеликих, затишних готелях «Трутень» та «Гуцульський двір» містечка Ворохти.

Екскурсійна програма була досить насичена. В день приїзду ознайомилися з дивовижною красою Ворохтянських вершин та полонин, спортивним  комплексом «Авангард», що має чотири трампліни зі штучним покриттям, які діють круглий рік. Завдяки цьому Ворохта - один з основних центрів, де готують національні команди з біатлону, лижних гонок та стрибків з трампліну. Прогулюючись екскурсанти з північної частини селища, на вершині пагорба, звідки видно все село «як на долоні», побачили найдавніший храм всієї Гуцульщини - церква Різдва Богородиці, побудована у 1615 році без жодного цвяха.

Наступного дня бажаючі почали сходження на найвищу гору України Говерлу (2061 м), яка розташована в 15 км від Ворохти. В перекладі з угорської «Говерла» означає «сніжна гора». Тут, на висоті більше 2000м над рівнем моря, сніг не тане навіть влітку. Не всім туристам пощастило підкорити найвищу точку Карпат, помилуватися навколишньою красою та побачити повністю весь Хребет Чорногори , тому що день був холодним та дощовим. Біля підніжжя гори є водоспад і протікає один з витоків річки Прут. Недалеко від підніжжя Говерли  існує форельне господарство, куди завітали освітяни половити та скуштувати смачну рибу.

Цікавою була екскурсія до перлини Карпат міста Яремче. Спочатку завітали на водоспад Гук, помилуватись різнобарв’ям веселки, що виграє у краплях падаючої води. Женецький Гук — водоспад молодий: утворився внаслідок повені у післявоєнні роки. Вода в ньому спадає з висоти 15 метрів. Навесні під час сходження снігів та після злив він виглядає дуже красивим: вода, окрім основного потоку, тонкими нитками струменить згори по скелі, породжуючи довкола ще декілька мініводоспадів. Біля Гуку є маловідомий, дуже симпатичний водоспад Нарінецький. Теж однокаскадний, висотою приблизно 10 метрів. Розташований на потоці Нарінець — це лівий приток Женця.

Полюбувавшись красою водоспадів, подихавши чистим Карпатським повітрям, освітяни міста розпочали знайомство з екзотичними ландшафтами, цілющими джерелами, чудовими пам’ятками архітектури, давньою і цікавою історією краю, самобутньою культурою та мовою щирих гуцулів найвідомішого туристичного  центу на Прикарпатті міста Яремче . Акуратне європейське містечко зі своїми звичаями і традиціями приваблює тисячі вітчизняних та зарубіжних туристів. Найбільш магічним місцем є водоспад «Пробій» на річці Прут від величі, якого не можна відірвати очей.

Останній день перебування на Прикарпатті запам’ятався відвідуванням гірськолижного комплексу «Буковель», що асоціюється з Карпатами не менш, ніж Яремче чи Говерла. Курорт Буковель розташований за селом Поляниця на висоті 920 метрів над рівнем моря. Це найвідоміший гірськолижний курорт України, який поєднує в собі відпочинок з чудовими умовами для спорту, день проведений на Буковелі  справив  незабутнє враження та пробудив бажання ще не один раз провідати українські Карпати.

Назва курорту походить від гори Буковель (1127м.), яка знаходиться при в’їзді. Поряд знаходяться гора Чорна Клева (1246 м.) та гора Довга (1372 м.). 
Праворуч при в’їзді з Яремче знаходиться Горганський хребет (гора Хомяк -1542 м., та гора Синяк - 1665 м., гора Малий Горган -1592 м., гора Довбушанка -1754 м., гора Бульчиноха -1478 м., гора Бабин Погар-1180 м.)

Не забудуть бориспільські туристи і унікальну процедуру — купання в чані на джерельній воді (аналог Лумшорським чанам на Закарпатті). Чан, що знаходиться на відкритому повітрі, наповнюється джерельною водою і підігрівається вогнем. Варити клієнтів ніхто не збирається, а от оздоровлювати — так. Гаряча, але не кипляча вода в чані зніме втому, очистить шкіру від токсинів, покращить кровообіг. Додавання збору трав або ефірних масел тільки покращить ефект. Поряд з чаном знаходиться басейн з холодною водою.

Отже, приїжджайте в Прикарпаття, щоб «надихатись» цілющим повітрям карпатських сосен.

Переглядів: 393 | Додав: adminmbr | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz