КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Бориспільська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Пошук

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 09:15

Головна » 2015 » Лютий » 16 » Навчання профактиву розпочато
17:26
Навчання профактиву розпочато

 ВИЖИВАЄ НЕ НАЙСИЛЬНІШИЙ І НЕ НАЙРОЗУМНІШИЙ, А ТОЙ, ХТО КРАЩЕ ЗА ВСІХ  ВІДГУКУЄТЬСЯ НА ЗМІНИ, ЩО ВІДБУВАЮТЬСЯ

                                                                                                                                                       (Чарльз Дарвін)

3 лютого 2015 року відбувся семінар-практикум для голів первинних профспілкових організацій навчальних закладів міста на тему «Робота профспілкового лідера у складній соціально-економічній ситуації» та психологічний тренінг  «Криза як ресурс». Під час навчання були розглянуті питання роботи профспілкового комітету, аналіз зовнішніх і внутрішніх причин, що впливають на мотивацію членства, активність лідера у профспілці, надання моральної та матеріальної підтримки працівникам освіти.

Нові реалії вимагають нових підходів до профспілкової роботи, знання мотивів відмови освітян від членства в рядах профспілки.

Вчасний аналіз практичної діяльності профспілкової організації дозволять виявити основні напрями дій щодо розширення свого впливу й залучення нових членів. А тому необхідно:

 - активізувати інформаційну діяльність;

 - підтримувати на належному рівні імідж організації, її лідера;

 - зробити прозорою фінансову політику.

З мотивацією членства нерозривно пов’язана й тема інформаційної роботи у профспілках. Проблеми сучасного профспілкового руху, діяльність профспілок і профспілкових організацій не знаходять адекватного відображення у засобах масової інформації. Слаба поінформованість членів профспілки безпосередньо впливає на ставлення до організації, у складі якої вони перебувають. Провідним принципом інформаційної діяльності повинна бути максимальна відкритість. Інформація для всіх членів профспілки має бути правдивою й критичною, повинна створювати та підтримувати привабливий імідж профспілки, зміцнювати її авторитет та вплив.

В кінці семінару практичний психолог, голова профспілкового комітету Бориспільської спеціалізованої школи І-ІІ ступенів ім. Костянтина Могилка, Ярова Олена Миколаївна провела психологічний тренінг «Криза як ресурс», який показав, що не тільки наявність професійних знань визначають суть діяльності профспілкового лідера, а й  його загальна культура, моральні якості допомагають виконувати соціальні функції із захисту прав та інтересів освітян.

 

Переглядів: 484 | Додав: adminmbr | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz